Is goudbruine cider corned beef goed voor de gezondheid?

Is goudbruine cider corned beef goed voor de gezondheid?

1: Doe de corned beef silverside in een grote pan. Voeg de cider, het water, de wortels, de uien, de laurierblaadjes, de tijmstengels en de peper toe. Breng langzaam aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat 2 uur sudderen. Houd het vocht in de gaten. Voeg mogelijk een extra half kopje toe.

2: Haal van het vuur en zeef het vocht, waarbij je 1 kopje overhoudt voor de saus.

3: Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de corned beef en de groenten in een kleine braadslee. Strooi de suiker over het vlees. Zet de schaal 10 minuten in de oven om de bovenkant goudbruin te laten worden. Haal de schaal uit de oven en laat even rusten terwijl je de saus maakt.

4: Smelt de boter in een kleine pan voor de saus. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten. Voeg het bewaarde kookvocht, de mosterd en de bruine suiker toe en roer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.