Dij rundvlees droog gepekeld en gedroogd

Dij rundvlees droog gepekeld en gedroogd

Het is niet zo moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is rundvlees van goede kwaliteit van je lokale ambachtelijke slager, pekelzout, goede voedselhygiëne en een bakje om het rundvlees in te zouten.

Gebruik 50 gram pekelzout per kilo rundvlees. Bedek het rundvlees met het pekelzout en masseer het goed in, zodat het rundvlees volledig bedekt is. Doe het indien mogelijk in een vacuümzak, anders werkt een stevige plastic zak ook. Zet het een week in de koelkast en draai en masseer het elke dag om zodat het pekelzout goed verdeeld is. Als het rundvlees na een week een egale rode kleur heeft, is het gelukt. Kook het in een pan halfvol water, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het 80 minuten sudderen. Het was heerlijk en mijn familie was er dol op. Probeer het eens. Het is geweldig om te ervaren hoe het is om je eigen voedsel te produceren en niet langer afhankelijk te zijn van supermarkten.